På gården i Finflo utanför Hudiksvall bor familjen Olsson sedan 1998. Familjen har haft islandshästar i över 20 år och år 2000 startade Anita inackorderings- och ridskoleverksamhet med islandshästar.
På gården finns boxplatser för 13 hästar, utomhuspaddock (20x40), ovalbana och longervolt. 
Nu har dottern Malin flyttat hem efter sex år på Island och med sig har hon pojkvännen Bimmi. Tillsammans driver de nu verksamheten i Finflo, med både häst- och ryttarutbildning. Mer om dem kan du läsa här nedan.

loading...

Malin

...är född och uppvuxen i Hudiksvall och gården i Finflo är hennes föräldrahem. Hon har ridit i hela sitt liv och familjen har haft islandshästar så länge hon minns. Hon har jobbat med hästar sedan hon slutade gymnasiet 2007, då först i ett travstall i Umeå. På hösten 2008 bestämde hon sig för att förverkliga sin dröm om att åka till Island och jobba med hästar. Tre månader var det tänkt från början, men som de flesta som någon gång besökt Island vet, har ön en förmåga att trollbinda en, och på så vis blev tre månader till
sex år...
Malin jobbade med att rida in och träna hästar i tre år, först hos Sigurbjörg Sigurbjörnsdóttir i Blönduós och sedan hos Þór Jónsteinsson och Sigríður Krístin Sverrisdóttir på gården Skriða utanför Akureyri.
Efter det bestämde hon sig för att sätta sig i skolbänken och tre års studier vid Hólar Universitet tog vid. Därifrån har hon nu en kandidatexamen i ridlära och ridundervisning och kan titulera sig ridlärare samt hästtränare.
Mer om Hólar hittar du här: http://holar.is/.
I samband med examen på Hólar får man även äran att äga och bära den blå ridkavajen med röd krage från FT, Félag Tamningamanna
(Isländska tränarförbundet).

Malin och hennes sto Koltinna frá Enni på examensdagen på Hólar.
Malin och Stígur frá Skriðu.
Malin med Víkingur frá Köldukinn II och Hrókur frá Skriðu.
Malin och Víkingur.

Bimmi

...heter egentligen Brynjar Kárason, men kallas för Bimmi. Han är född och uppvuxen på Viðvík, en gård i vackra Skagafjörður på Island. På gården har hans föräldrar ett 50-tal mjölkkor, ungefär 250 får och runt 50 hästar med mellan 5 och 10 nya föl om året. 
Bimmi har ridit på hobbynivå hemma på gården sedan han var liten. När hans första egna häst, Brúnki, var gammal nog för tämjning, var han själv delaktig i inridningen. Efter det har han blivit allt mer intresserad av träning och ridning och sedan han träffade Malin har det blivit ännu mer av den varan! Han är en oumbärlig hjälp och Malins högra hand i hennes arbete med hästarna, inte minst vid inridning av unghästar då det ofta kan vara bra att vara två.
Bimmis egna hästar är fortfarande kvar på gården på Island, men vem vet, kanske kommer någon eller några av dem hit i framtiden?
Bimmi är utbildad bilmekaniker och har jobbat som det på Island sedan han slutade gymnasiet 2007. Nu jobbar han på en bilverkstad i Hudiksvall, men hjälper gärna till på gården och med hästarna så mycket han kan.

Bimmi och Hekla frá Viðvík.
På väg att hämta hem Viðvíkshästarna efter sommarbetet i Kolbeinsdalur. Bimmi och Brúnki frá Viðvík.
Bimmi som liten med stofölet Blika frá Viðvík.
Bimmi och Brúnki.